Обвиненията на Министерството на вътрешните работи към ГЕРБ безспорно понижиха доверието

...
Обвиненията на Министерството на вътрешните работи към ГЕРБ безспорно понижиха доверието
Коментари Харесай

Биков: Няма доказателства за обвиненията към ГЕРБ

Обвиненията на Министерството на вътрешните работи към ГЕРБ безспорно понижиха доверието на гласоподавателите към партията. Това сподели депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков за NOVA NEWS. По думите му, по никое от твърденията няма съответни доказателства.

" Имахме вътрешен министър от служебното държавно управление, който отправяше изказвания, без каквито и да е доказателства. Компрометирането със фотосите също пристигна от хора, чиито стопански ползи бяха нарушени. По време на нашето ръководство ние засегнахме много такива. Въпреки бруталните дейности на Министерство на вътрешните работи, обвиняванията и подслушванията, след изборите финиширахме с първата политическа мощ ", изясни той.

Според Биков част от хората, чиито ползи са били наранени по време на ръководството на ГЕРБ, е и Васил Божков.

" ГЕРБ наруши доста ползи, в това число и на хора, попадащи в листата " Магнитски ". Винаги сме били подготвени да платим цената си за нашите политически дейности. Плащаме и в този момент ", добави депутатът.

Биков разяснява още, че по време на ръководството на партията постовете си са напуснали редица министри. Действие, съгласно него, показателно за това, че не се бяга от политическа отговорност.

" Дано новите ръководещи да са толкоз взискателни към себе си, колкото бяха и към нас ", сподели още той.

Той разяснява и други настоящи проблеми в страната.

Във връзка с наложения мораториум върху цените Биков разяснява, че приемането на решението в този му тип е лобистко гласоподаване.

" Прие се нещо напълно друго от това, което предложихме. Не искахме да завързваме напълно ръцете на КЕВР. Искаме да бъде дадена опция на Комисията да се оправи с производството на зелена сила. Мнозинството отхвърли да го направи. Предложихме и обезщетения за бизнеса, също не беше признато. Мораториумът самичък по себе си не взема решение нищо ", добави депутатът.

В ръководството си допуснахме доста неточности. Предоверихме се при подписването на контракта за Добросъседство и съдействие с РСМ ", призна той.

Според Биков, неточност на ръководството на ГЕРБ е било предоверяването при подписването на контракта със Северна Македония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР